keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Etätehtävä 25.1.2017

Kuvio 1.a.
Kuviossa 1.a. on viisi erilaista kolmiuloitteista kappaletta. Kaikki kappaleet ovat pohjapinta-alaltaan 1 m × 1 m ja 1 m korkeita. Kappaleet 2 – 5 mahtuvat kaikki punaisella piirretyn yksikkökuution sisään l. ovat tilavuudeltaan pienempiä kuin kappale 1.

Laske kappaleiden tilavuudet ja kerro lyhyesti miten ratkaisit kunkin tehtävän. Lisäpisteitä jos lasket kunkin pinta-alan. Tehkää tehtävä blogiinne ja se esitellään helmikuun ensimmäisenä päivänä armon vuonna 2017 luokalle.

Vinkki vinkendahlia doh: jos teet kappaleen Sketchup-ohjelmalla, teet kappaleesta komponentin ja valitset hiiren oikealla entity info -komennon kertoo Sketchup kappaleen likimääräisen tilavuuden ja voit tarkistaa oliko laskusi oikein.The volume of a pyramid (also any cone) is  V=(b×h)/3, where b is the area of the base and h the height from the base to the apex. This works for any polygon, regular or non-regular, and any location of the apex, provided that h is measured as the perpendicular distance from the plane containing the base.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti